Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Χειμωνιάτικο το σκηνικό μέχρι και την Πέμπτη

Χειμωνιάτικες θα είναι οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα το επόμενο τετραήμερο. Ειδικότερα, το νέο εικοσιτετράωρο το σημαντικότερο στοιχείο στην εξέλιξη του καιρού θα είναι οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες που θα εκδηλωθούν στις νοτιότερες νησιωτικές περιοχές της χώρας, ενώ από την Τρίτη ο καιρός θα επιδεινωθεί στις περισσότερες περιοχές της ανατολικής και νότια Ελλάδας.

Βροχές στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Κρήτη και λίγες βροχές στο Ιόνιο και στην Πελοπόννησο, με ισχυρό παγετό τις πρωϊνές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά, αναμένουν οι μετεωρολόγοι την Δευτέρα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -8 ως 9 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 1 ως 13 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, -2 ως 13 στη Δυτική Ελλάδα, 9 ως 14 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.
Μέτριοι και τοπικά ισχυροί άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα πνέουν στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο, μέτριοι νοτίων διευθύνσεων στα νοτιότερα πελάγη. Τοπικά ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.
Τοπικές νεφώσεις περιμένουμε την Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 12 ως 13 βαθμούς. Μέτριοι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό, περισσότερο ενισχυμένοι στο Νότιο Ευβοϊκό.
Τοπικές νεφώσεις περιμένουμε την Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 7 ως 8 βαθμούς. Ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό.
Την Τρίτη στις νοτιότερες περιοχές της Χαλκιδικής, την ανατολική Θεσσαλία, τις Βόρειες Σποράδες την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Σκύρο, τις Κυκλάδες, την ανατολική Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, τοπικές καταιγίδες κυρίως το πρωί στις νοτιότερες περιοχές και χιόνια στα ορεινά.
Από την Αττική και βορειότερα χιόνια θα πέσουν και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.
Στην υπόλοιπη Ελλάδα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών παροδικών χιονοπτώσεων στα βόρεια.
Τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο δεν αποκλείεται να σημειωθούν και στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.
Την Τετάρτη σε ότι αφορά τις βροχές και τα χιόνια η κατάσταση δεν θα αλλάξει σημαντικά. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου